Twee stralende zielen werden weggenomen

0 Comments

[column parallax_bg= »disabled » parallax_bg_inertia= »-0.2″ extended= » » extended_padding= »1″ background_color= » » background_image= » » background_repeat= » » background_position= » » background_size= »auto » background_attachment= » » background_video= » » vertical_padding_top= »0″ vertical_padding_bottom= »0″ more_link= » » more_text= » » left_border= »transparent » class= » » id= » » title= » » title_type= »single » animation= »none » width= »1/1″ last= »true »]

Maandelijkse jongerenbijeenkomst met als onderwerp:’’ Twee stralende zielen zijn van ons afgenomen’’

Op 11 februari 2018 hebben wij van Jongeren en de Toekomst i.s.m. Instituut Dar el Huda een jongerenbijeenkomst georganiseerd in Amsterdam Oost(Huis van de wijk ‘de witte boei’) ter nagedachtenis van de 2 jongemannen Mohammed Bouchiki en Ayman Mouyah die werden vermoord.

De avond werd bijgewoond door een grote groep jongeren/ouderen van de buurt zowel mannen als vrouwen. Evenals werd de bijeenkomst bijgewoond door de Burgemeester van Amsterdam, leden van de gemeente, de GGD en Stichting Spirit. Evenals verschillende religieuze, sociale, culturele, politieke instanties die zich inzetten in Amsterdam.

Imam en Directeur van Instituut Dar el Huda en voorzitter Jongeren en de Toekomst Abdelilah el Amrani verwelkomende iedereen die aanwezig waren. Na de verwelkoming gaf de Imam een toespraak met betrekking op religie en de samenleving. Daarin verwees hij naar Mohamed en Ayman (moge Allah Genadig zijn over hen) die qua hun gedrag en ethiek een voorbeeld voor de anderen zijn. De imam heeft ook gehad over verschillende kwesties die betrekking hebben met jongeren in het geloof maar ook met de samenleving.

Ook heeft hij het gehad over gedragsproblemen en hun oplossingen gebaseerd op de verhalen van de Profeten en de metgezellen, de positie van onze Profeet Mohammed vzmh in de samenleving en hoe hij daarin stond.

Tot slot bedankte de imam alle aanwezigen in de ruimte jongeren,mannen,vrouwen en instanties en kregen de instanties de mogelijkheid om zich voor te stellen en hun condeleances te uiten.

De bijeenkomst werd afgesloten met een diner met alle aanwezigen.

[/column]