Over ons

[column parallax_bg= »disabled » parallax_bg_inertia= »-0.2″ extended= »false » extended_padding= »true » background_color= » » background_image= » » background_repeat= » » background_position= » » background_size= »auto » background_attachment= » » background_video= » » vertical_padding_top= »0″ vertical_padding_bottom= »0″ more_link= » » more_text= » » left_border= »transparent » class= » » id= » » title= »INSTITUUT DAR EL HUDA » title_type= »single » animation= »none » width= »1/1″ last= »true »]

Dar el Huda is een instituut dat zich bezig houdt met educatieve-, sociale- en maatschappelijke activiteiten. Wij leven in een tijdperk waarin alleen kennis de eer van een natie hoog houd, en haar volk tot voordeel strekt. Kennis ontdoet de mens van de mantel der onwetendheid, en wij moedigen daarom al onze leerlingen aan om kennis op te doen, want met behulp van kennis kan de mens zijn doelen bereiken. Naast onze educatieve activiteiten in o.a. het leren van Arabisch & Koran, organiseren wij ook verschillende sociale en maatschappelijke activiteiten om een mooie balans te creëren tussen educatie, gezelligheid, en maatschappelijke betrokkenheid.

Kwaliteit en veel persoonlijke aandacht voor de leerling staan centraal bij ons instituut. Zo werken wij bijvoorbeeld enkel met bekwame en ervaren docenten, hebben wij hoogwaardig studiemateriaal, en houden wij onze klassen klein (maximaal 15 leerlingen) zodat leerlingen veel persoonlijke aandacht krijgen en zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Bij Dar el Huda zijn kwaliteit en perfectie zeer belangrijk, werken we met oprechtheid zowel tegen over onszelf, als onze leerlingen, en streven we naar uitmuntendheid in alles wat we doen. Onze leerlingen worden continue aangemoedigd om verder te leren en zichzelf te ontwikkelen tot het uiterste, dit doen wij o.a. door een intellectueel stimulerende omgeving te bieden waarin zij zich zowel veilig, gezond, en uitgedaagd voelen om het beste in zichzelf naar boven te halen.

Onze voornaamste lessen zijn die in de Arabische taal (Lezen, Schrijven, Spreken) en Koran & Tajweed(Memorisatie & Recitatie). Daarnaast bieden wij ook andere lessen aan zoals Nederlandse taal en bijles in bijv. Engels, Frans, Wiskunde en meer.

Onze lessen zijn toegankelijk voor zowel kinderen, jongeren, en volwassenen en hebben geen leeftijdsgrens. Kortom, iedereen is dus welkom en onze deuren staan wagenwijd open voor iedereen die wil langskomen voor meer informatie over ons instituut of gewoon even wilt kennismaken.
Wij staan 7 dagen per week klaar om jullie van dienst te zijn en hopen dat onze lessen en activiteiten aan jullie verwachtingen zullen voldoen. Wij wensen ieder van jullie alvast ontzettend veel succes toe!

[/column]

[column parallax_bg= »disabled » parallax_bg_inertia= »-0.2″ extended= »false » extended_padding= »true » background_color= » » background_image= » » background_repeat= » » background_position= » » background_size= »auto » background_attachment= » » background_video= » » vertical_padding_top= »0″ vertical_padding_bottom= »0″ more_link= » » more_text= » » left_border= »transparent » class= » » id= » » title= »De televisiezender Assadissa maakt een documentaire over Dar El Huda » title_type= »single » animation= »none » width= »1/1″ last= »true »]

[column_1 width= »1/3″ title= » » title_type= »single » animation= »none » implicit= »true »]

[/column_1]

[column_1 width= »1/3″ title= » » title_type= »single » animation= »none » implicit= »true »]

[/column_1]

[column_1 width= »1/3″ last= »true » title= » » title_type= »single » animation= »none » implicit= »true »]

[/column_1]

[/column]

[column parallax_bg= »disabled » parallax_bg_inertia= »-0.2″ extended= »false » extended_padding= »true » background_color= » » background_image= » » background_repeat= » » background_position= » » background_size= »auto » background_attachment= » » background_video= » » vertical_padding_top= »0″ vertical_padding_bottom= »0″ more_link= » » more_text= » » left_border= »transparent » class= » » id= » » title= »INSTITUUT DAR EL HUDA – SPECIALE KENMERKEN » title_type= »single » animation= »none » width= »1/1″ last= »true »]

Wat maakt Dar el Huda nou zo bijzonder? En waarom zouden u of uw kinderen bij ons moeten komen leren? Allereerst werken wij enkel met bekwame, professionele en ervaren docenten. Hierdoor bieden wij altijd kwaliteit en leren onze leerlingen in het algemeen veel sneller dan bij andere instituten. Verder bieden wij modern & professioneel studiemateriaal dat goed aansluit op de leeftijd en het niveau van de leerling.

Wat onze leerlingen ook erg prettig vinden is dat onze klassen klein gehouden worden waardoor leerlingen veel persoonlijke aandachtkrijgen wat natuurlijk ten goede komt aan hun ontwikkeling op verscheidene vlakken zoals kennis, manieren en persoonlijke ontplooiing. Ons instituut staat niet alleen bekend om zijn hoogwaardige lessen waarin kwaliteit en perfectie centraal staan, maar ook om de ontspannen en prettige sfeer waardoor zowel kinderen als volwassenen het erg naar hun zin hebben bij ons.

Tot slot, als u onze lesmethodes volgt en actief mee doet aan de lessen, dan garanderen wij dat u goede resultaten zult boeken binnen een kort tijdsbestek.

Onze visie is om bij te dragen aan de sociale, culturele en educatieve ontwikkeling. De verwezenlijking van tevredenheid en het opbouwen van de samenwerking binnen de Nederlandse gemeenschap. Wij streven er naar om uitstekende diensten te verlenen voor iedereen, het uitwisselen van kennis en ervaringen met het hele spectrum van de samenleving.

Wij willen creatieve, ambitieuze en innovatieve studenten creëren die zich vasthouden aan de geldende normen en waarden. Normen en waarden die ook gelden binnen de Nederlandse samenleving, een goede integratie is hiervoor een vereiste. Hier willen wij ook een rol in spelen.

De taal waarmee Dar El Huda les geeft is de Arabische en Nederlandse taal. De Nederlandse taal wordt gebruikt als hulpmiddel om bepaalde woorden/zinnen goed te kunnen uitdrukken. Met het oog kijkend op het feit dat er leerlingen zijn die de Arabische taal niet machtig zijn.
Ondersteuning van de trend naar openheid voor de samenleving en positieve interactie met diverse beschavingen en culturen
Wat betreft alle zaken die verband houden met de zorg van jongeren in de samenleving en hen in staat stellen om een positieve rol in de maatschappij te spelen.
Positieve en actieve deelname aan verschillende groepen in de Nederlandse samenleving:
Werken om moslimfamilies te onderwijzen en te ondersteunen via onderwijs, begeleiding en ondersteuning.
De positieve rol van de islamitische religie in de maatschappij benadrukken
Aandacht besteden aan het werk van vrouwen en met name vrouwen en jongeren in het bijzonder in het gemeenschapswerk betrekken.
Bijdragen aan de opbouw van de gemeenschap en rehabiliteren hen intellectueel, educatief, cultureel en bevorderend tot de deugde waarden en principes van de islam.
Het individu opbouwen door middel van educatieve en maatschappelijke activiteiten
Moedig het concept van vrijwilligerswerk aan om de gemeenschap te dienen.

[/column]

[column parallax_bg= »disabled » parallax_bg_inertia= »-0.2″ extended= » » extended_padding= »1″ background_color= » » background_image= » » background_repeat= » » background_position= » » background_size= »auto » background_attachment= » » background_video= » » vertical_padding_top= »0″ vertical_padding_bottom= »0″ more_link= » » more_text= » » left_border= »transparent » class= » » id= » » title= » » title_type= »single » animation= »none » width= »1/1″ last= »true »]

[portfolio layout= » » nopaging= »false » column= »4″ max= »4″ title= »false » desc= »false » more= »Read more » group= »true » cat= » » ids= »22791″]

[/portfolio]

[/column]